Aktivitetsplan

Aktivitetsplan for kategori "Aktiviteter"

Det skjer ulike aktiviteter både i barnehagen og på skolen. Denne aktivitetsplanen har tatt utgangspunkt i lek i en dukkekrok.

Hva må aktiviteten inneholde for at den skal gjennomføres?

Som forberedelse til denne aktiviteten, er det viktig at barnet  har hatt muligheten til å øve på denne typen lek sammen med en voksen over tid. Barnet bør være kjent med hva "lek i dukkekroken" innebærer.

Aktiviteten finner sted i dukkekroken i barnehagen. Det er viktig å ha med to andre barn som også deltar i aktiviteten. Sjekk at det er nok dukker til alle tre, at det finnes dukkeklær og leketøy kopper/asjetter tilgjengelig. Det er også viktig å sikre at dere kan leke uforstyrret der i minst en time.

Mål for aktiviteten:

La barnet få ta del i rollelek

Arbeidsmåte/aktivitet

Ta med alle tre barna til dukkekroken. Legg frem tre dukker og dukkeklær. Kommenter underveis ved å bruke stemmen og taktile tegn når det er nødvendig. For eksempel: "Skal lillesøster bytte bleie? Det er kaldt ute, kanskje vi skal ha på votter?"

Hvis leken går litt sakte, kan du som voksen ta frem kopper og late som du drikker kaffe. Bruk gjerne familiære navn som mamma, pappa, storebror og storesøster til roller for barna.  La barna ta initiativ, men hvis leken begynner å bli kjedelig for barna, ta initiativet som voksen og delta i leken. Du er en viktig støttespiller.

Forslag til taktile tegn som kan brukes i aktivitetsplanen

Filer til nedlasting - tom aktivitetsplan