Aktivitetsplan

Aktivitetsplan for kategori "På sykehus"

Å ta blodprøver på sykehuset kan være noe man gruer seg til. Derfor blir det viktig med gode forberedelser.

Hva må aktiviteten inneholde for at den skal gjennomføres?

I denne aktiviteten bruker vi iPad med en ferdiglaget bok i programmet Book Creator som heter "På sykehuset". Dette programmet gjør det mulig å skape en tilpasset bok for hvert enkelt barn ved å inkludere bilder og lyder fra det aktuelle sykehuset. Boken er utformet i samarbeid med barnets foresatte. Under aktiviteten bør vi være i et grupperom hvor vi kan sitte uforstyrret.

I tillegg til iPad med Book Creator-bok, trenger vi også et plaster.

Mål for aktiviteten:
Forberede barnet på en tur til sykehuset for å ta blodprøver.

Arbeidsmåte/aktivitet

Barnet er ofte på sykehuset for å ta blodprøver, og snart er det tid for det igjen. Det å være godt forberedt kan bidra til at barnet føler seg roligere og vet hva som skal skje. Derfor gjennomfører vi denne aktiviteten to ganger i uken nå frem mot sykehus besøket. 

Vi sitter ved siden av hverandre, slik at både den voksne og barnet kan se på iPaden sammen. Barnet deltar i å bla gjennom den digitale boken sammen med den voksne. Underveis kommenterer vi med taktile tegn til bildene/lydene som finnes i boken. For eksempel kjøre bil til sykehuset, hvor barnet skal til en undersøkelse hos en lege og en sykepleier. Etterpå tar vi en blodprøve. Før vi reiser hjem, skal vi kjøpe is i butikken. Når vi er ferdige med å spise is, kjører bil tilbake. 

Vi lar barnet bestemme hvor lenge vi skal bruke på hver side, og når vi er ferdige, bruker vi det taktile tegnet for ferdig på sykehuset.

Forslag på taktile tegn som kan brukes med aktivitetsplanen

Filer til nedlasting - tom aktivitetsplan