Illustrasjonen viser ett barn som sover med smokk i munnen. Noter over bildet. En voksen som sitter med ryggen til og ser på barnet som sover
Aktivitetsplan

Aktivitetsplan for kategori "Hviletid"

Hviletid er lagt inn som kategori på bakgrunn av at denne aktiviteten skjer daglig og hvis det er små barn kan det være flere ganger i løpet av et døgn.

Hva må aktiviteten inneholde for at den skal gjennomføres?

Midt på dagen skal barnet sove. Før leggetid er det viktig å ha en fast rutine slik at barnet er godt forberedt på hva som skal skje. Barnet trenger sin smokk, teppe og kosedyr.

Mål for aktiviteten:
Gode forberedelser i forkant av hviletiden, slik at barnet får en god times søvn midt på dagen og kan lære seg taktile tegn i forbindelse med hvile. 

Arbeidsmåte/aktivitet

Ta deg god tid og slapp av sammen med barnet i en sakkosekk, stol eller sofa før du legger barnet i sengen. Å være for rask kan gjøre barnet urolig og hindre barnet fra å sovne.

Sett av 15 minutter til denne aktiviteten. Sørg for å ha smokken, teppet og kosedyret med deg når du setter deg ned med barnet.

Bruk taktile tegn og forklar hva som skal skje: Sove, hvile, seng. For eksempel: "Nå skal du snart sove i sengen sammen med smokken (ta på smokken) og kosedyret (ta på kosedyret)". La barnet være med på dine bevegelser når du tar på smokken og kosedyret.

Syng gjerne  "God natt alle sammen" før du legger barnet i sengen.

Forslag til taktile tegn som kan brukes sammen med aktivitetsplanen

Filer til nedlasting - tom aktivitetsplan